به گزارش مشرق، زهره پور احمدی -کارشناس ارشد نظارت و ارزیابی محصولات غذایی و آشامیدنی اداره کل نظارت و ارزیابی فرآوردههای غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو اظهار داشت: با توجه به گزارشات و بررسیهای صورت گرفته در خصوص وجود کم خونی ناشی از فقر آهن در افراد جامعه، سازمان غذا و دارو طی سالهای گذشته، به جهت تأمین نیاز ضروری افراد جامعه به ریزمغذی آهن و تأمین سلامت آنها، اقدام به غنی سازی آرد گندم نانواییهای سنتی بجز نان سنگک، به ریز مغذیهای آهن و اسید فولیک خوراکی در کل کشور، کرده است لذا آرد نان سنگک به جهت آزادی در انتخاب برای افراد جامعه و همچنین ویژگی آرد سنگک از شمول طرح خارج شده است.
وی اظهار داشت: طرح مذکور مشمول تمامی آردهای مخصوص نان های سنتی تافتون، بربری و لواش در کارخانههای آردسازی کشور است
کارشناس ارشد نظارت و ارزیابی محصولات غذایی و آشامیدنی اداره کل نظارت و ارزیابی فرآوردههای غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو بیان داشت: با انجام این طرح 30 میلی گرم آهن و نیم میلی گرم اسید فولیک به یک کیلوگرم آرد گندم از طریق پرمیکس مربوطه اضافه میشود، این مقدار آهن افزوده تقریبا حدود 30 درصد نیاز روزانه افراد بزرگسال را تأمین میکند.
پوراحمدی ادامه داد: این طرح در سالهای اخیر بطور جدی مورد پایش قرار گرفته است. در کارخانجات آرد سازی، مسئولین فنی که نماینده سازمان غذا و دارو هستند و همچنین کارشناسان معاونتهای غذا و دارو دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور این طرح و افزودن آهن از طریق پرمیکس آهن و اسید فولیک بهویژه مقدار آن را مورد پایش و آزمایش قرار میدهند و با متخلفین برخورد قانونی میشود.
وی در پایان عنوان داشت: طبق گزارشات دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، طرح مزبور در کاهش کم خونی ناشی از فقرآهن و همچنین کمبود اسید فولیک موثر بوده است.